Mozzarellafyllda färsbollar med tomatsås och zucchinipasta
Från mig till er. Ett recept som jag ännu inte lagat men som jag ämnar testa i helgen. Varsågoda.
P.S. Min blir en glutenfri variant.
Ingredienser (4 port)
½ dl ströbröd
1 dl mjölk
500 g blandfärs
1 ägg
1 finriven vitlöksklyfta
1 dl hackad färsk basilika
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
125 g mozzarella
1 msk smör
1 msk olja
1 zucchini (ca 300 g)
färskpressad juice av ½ citron
350 g färsk tagliatelle
färsk basilika till garnering
Tomatsås
1 gul lök
1 röd chili
1 msk olja
1 förpackning krossade tomater (400 g)
3 msk tomatpure
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl vatten
1 ½ krm salt
1 krm peppar
2 tsk honung
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C.
Blanda ströbröd och mjölk, låt stå 10 minuter.
Tillsätt färs, ägg, vitlök, basilika, salt och peppar. Rör snabbt ihop till en smet.
Skär mozzarellan i 16 bitar (för 4 portioner). Fördela och forma färsen runt varje mozzarella till runda bollar.
Bryn bollarna i smör och olja i en stekpanna. Lägg över i en ugnssäker form. Ställ in i mitten av ugnen 10–15 minuter.
Tomatsås: Skala, dela och finhacka löken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Fräs lök och chili i oljan i en kastrull. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, buljongtärning och vatten. Krydda med salt och peppar. Låt småkoka ca 10 minuter under lock. Tillsätt honungen.
Hyvla zucchinin tunt på mandolin eller med en osthyvel. Blanda med citronjuicen.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Blanda pastan och zucchinin med hälften av tomatsåsen. Lägg upp på ett fat tillsammans med färsbollarna. Ringla över resten av tomatsåsen. Garnera med färsk basilika.
Lånat från Buffé nr 9, 2014